Pénzügyi és biztosítási védelem egy helyen a hazai vállalkozásoknak

2022.11.24. 08:00 | Hírek

A tavaly nyári bevezetése óta több mint 10 ezer hazai mikro- és kisvállalkozás választotta az OTP Bank biztosítási konstrukcióját kulcsemberei védelmére. A népszerűség nem alaptalan, hiszen a legkisebb gazdasági társaságok működését saját bevallásuk szerint is komolyan veszélyeztetheti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. A hivatalos statisztika pedig azt jelzi, hogy a mikrovállalkozások körében egy év alatt 15 százalékkal növekedett a munkahelyi balesetek száma.

A Technológiai és Ipari Minisztérium statisztikái azt mutatják, hogy 2022 első félévében az előző év azonos időszakához képest összességében 3,5 százalékkal nőtt a munkahelyi balesetek száma Magyarországon. Az idén január és június között rögzített csaknem 9800 esetből 1125-öt jegyeztek fel az 1-9 személyt foglalkoztató mikrovállalkozásoknál, ami 15 százalékos emelkedést jelent 2021 első félévéhez képest. A halálos kimenetelű szerencsétlenségeknél még rosszabb a helyzet: a 38 eset fele ebben a vállalati körben történt. A kulcsembereik átmeneti vagy tartós kiesését különösen megszenvedő kis- és mikrovállalkozások az OTP Bank tapasztalatai szerint elsősorban egyszerű, átlátható, gyorsan és kényelmesen kezelhető megoldásokat keresnek, hogy áthidalhassák a fontos munkatársaik elvesztéséből fakadó nehézségeket.

„A Vállalkozói Védelmező személybiztosításban elérhető csomagokat lépcsőzetesen bővülő kockázati körökkel alakítottuk ki, így az ügyfelek több lehetőség közül választhatják ki a cégük működésének leginkább megfelelő, testreszabott konstrukciót. Egy vállalkozás több munkatársára, vezetőjére is megkötheti a biztosítást, minden biztosítottra kiválaszthatja a munkakörének, az azzal járó kockázatoknak megfelelő szinteket” – mondta Budai József, az OTP Bank bankbiztosítási főosztályvezetője.

A Vállalkozói Védelmező személybiztosítás azokban az esetekben jelent megoldást, ha a vállalkozás kulcsemberét baleset érné, súlyos sérülést szenvedne vagy betegség miatt esne ki a munkából. Megkötésével a vállalkozások mérsékelt díj ellenében a nap 24 órájában biztosítási védelmet nyújthatnak kollégáiknak, bárhol járjanak éppen a világban.

„A konstrukció sikerét jól mutatja, hogy a Vállalkozói Védelmező biztosítást 2021 júliusi bevezetése óta már több mint 12 ezer vállalkozás igényelte, főként számlanyitáskor. A lehetőséggel elsősorban az építőiparban, az áruszállításban, valamint a kiskereskedelemben tevékenykedő társaságok éltek, túlnyomórészt 10 fő alatti létszámú Kft-k. A vállalkozások vezetői több esetben már éltek is a szolgáltatás nyújtotta lehetőséggel: elsősorban a csonttörések és rövidebb idejű kórházi ápolások egyösszegű támogatására jelentkezett igény” – fejtette ki Gönczi Erika, a Groupama Biztosító bankbiztosítási vezetője.

Az eredmény ugyanakkor nem is teljesen meglepő, hiszen a mikro- és kisvállalkozások sérülékenységéről tanúskodik az OTP Bank megbízásából készült korábbi kutatás eredménye is: a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése 23, tartós távolléte pedig 37 százalékuknak gyakorlatilag megoldhatatlan nehézséget jelentene.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó