Sok hazai ATM használható kedvező díjakkal az MKB Banknál

2022.07.28. 08:00 | Hírek

Az MKB Bank, mely 2022. április 1. óta magában foglalja a korábbi Budapest Bank állományát is, jelentősen kibővült bankjegy-automatát tudhat maga mögött, mely kedvező, saját ATM díjjal használható.

Az MKB Bank ügyfelei az áprilisi összeolvadás óta a kedvező, saját ATM díjjal használhatják a korábbi MKB Bank bankjegy-automatái mellett a korábbi Budapest Bank automatáit és a Takarékbank automatáit is.

A kedvezmény az MKB számlacsomagok mindegyikére vonatkozik.

A számlacsomagokról részletesebben is szólva, először a Jóljáró Csomagot érdemes bemutatni. Ez a pénzügyek négy területére kínál kedvező és kényelmes megoldásokat: számlavezetésre, megtakarítási számlára, hitelkártyára és folyószámlahitelre.

A bank a 10 000 forintos Csomagbeállítási és Kártyakibocsátási díjat minden számlacsomagban elengedi, ahol a hirdetmény ezt tartalmazza. Az MKB SMS Plusz szolgáltatás első 6 havi díja 0 forint, az első éves kártyadíj 0 szintén 0 forint. Jóljáró csomag igénylésekor a fizetési számlára vonatkozóan Ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatot szükséges adni.

Minden elköltött forint után kedvezményt kap az ügyfél, ha GO! vagy GO! Platinum hitelkártyát igényel és mindenhol azzal fizet. Jóljáró csomagban történő együttes igényléssel az első 6 hónapban nem kell számlavezetési díjat fizetni, az első évben az igényelt Hitelfedezeti Biztosítás díját visszatérítik. A folyamatosan élő hitelkártyás vásárlás kedvezménye 2 százalékos visszatérítést tartalmaz az adott hónapban legmagasabb költést elérő kategóriára. Emellett 1 százalékos visszatérítés jár minden egyéb hazai, vagy külföldi vásárlás után. A két visszatérítési kedvezmény havi maximum összege együttesen legfeljebb 5 000 forint lehet. A kategóriák pedig az alábbiak: szórakozás, tömegközlekedés, benzinkút, elektronikai áruházak, ruházat, nyaralás, drogériák, lakberendezés, barkács és kert. Jóljáró csomagban igényelt hitelkártya havi törlesztése csekken (tehát készpénzátutalási megbízással) nem választható.

A Jóljáró csomag az alábbi elektronikus szolgáltatásokat is tartalmazza: elektronikus számlakivonat, MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB), továbbá úgynevezett másodlagos azonosító megadása. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az ügyfél a mobilszámát vagy e-mail címét is megadja, melyre hivatkozva ugyanúgy lehet átutalást indítani a többi hazai banknál. Vagyis ezzel kikerülhető, hogy a hosszú bankszámlaszámot meg kelljen jegyezni vagy el kelljen tárolnia annak, akik pénzt szeretne küldeni az ügyfél számlájára.

A Jóljáró csomag folyószámlahitele vásárlásra, készpénzfelvételre, vagy bármilyen fizetési megbízás (eseti átutalás, rendszeres átutalás, csoportos beszedés) teljesítésére felhasználható. Ehhez az ügyfél rendszeres jövedelmét számlájára kell kérnie. A minimum 150 000 forintos hitelkeret fenntartása nem jár költséggel.

A Jóljáró csomagban igényelt Élet-, Baleset- és Jövedelembiztosítások és az Extra biztosítás 10 százalékkal kedvezményesebb havidíjjal érhetők el.

Valamennyi, Jóljáró csomagban igénybe vett szolgáltatások igénylése és 6 hónapon belüli fenntartása, illetve az MKB Internetbankba (korábban BB), vagy MKB Mobil Appba (korábban BB) 30 napon belüli belépés szükséges ahhoz, hogy az adott számlacsomagban meghirdetett Csomagbeállítás, vagy plasztik kártya Kártyakibocsátási díj (melynek összege maximum 10 000 forint) elengedésre kerüljön. Ez alól csak az Extra Megtakarítási számla nyitása és az Élet-, Baleset-, Jövedelem- és Extra biztosítások nyitása opcionális, azaz nem kötelező. A többi csomagelem igényléstől számított 6 hónapon belüli megszüntetése, vagy a hiteligényléstől való visszalépés, a hitelbírálat akadályoztatása (például hiánypótlás kérés esetén annak nem teljesítése) a kapott kedvezmények visszavonását, illetve a már megadott kedvezmények utólagos beterhelését vonja magával, méghozzá 6 hónapon keresztül. A Jóljáró csomagot tehát akkor érdemes választani, ha annak feltételeivel tisztában van az igénylő.

Azoknak, akik nem kívánnak semmilyen kötelezettséget vállalni, az MKB Belépő Számlacsomag választható, mely díjmentes bankkártyás vásárlási lehetőséget és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) használatot biztosít, mindenféle feltétel nélkül. Az elektronikus szolgáltatások ingyenessége csak azok havidíjára vonatkozik, a velük végzett tranzakciók díjaira nem.

Akik szeretnék jövedelmüket az MKB Bankhoz irányítani, vagy legalábbis nem bánják ezt a kedvezményekért cserébe, azok a MKB Kedvezmény, MKB Kedvezmény Plusz vagy MKB Extra Számlacsomagot is választhatják. Itt kedvező számlavezetési díj (számlacsomagtól függően 0, 350 vagy 500 forint) érhető el elektronikus bankszámla kivonattal, díjmentes bankkártyás vásárlás és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) szolgáltatás ingyenes havidíja mellett. Ezért cserébe a számlacsomagban foglalt havi rendszeres jóváírás teljesítésére van szükség, mely az MKB Extra Számlacsomag esetén legalább 600 000 forintos, MKB Kedvezmény Plusz Számlacsomag esetén legalább 350 000 forintos, MKB Kedvezmény Számlacsomag esetén legalább 100 000 forintos rendszeres havi jóváírást jelent a bankszámlán. Ha ez nem teljesül, akkor az MKB Kedvezmény Számlacsomagnál a mindenkori bruttó minimálbér 1,4 százalékát (2022-ben 2 800 forintot), az MKB Kedvezmény Plusz Számlacsomagnál a mindenkori bruttó minimálbér 2 százalékát (2022-ben 4 000 forintot), míg az MKB Extra Számlacsomagnál a mindenkori bruttó minimálbér 3 százalékát (2022-ben 6 000 forintot) számítanak fel a számlavezetési díjon felül.

A havi jóváírás számításánál a bank azokat a jóváírásokat veszi figyelembe, amelyek más ügyfél számlájáról, legfeljebb két részletben, átutalásként érkeznek. Nem veszik figyelembe a saját számláról történő átvezetéseket, a pénztári befizetéseket, a lekötött betét lejáratából, lekötött betét megszüntetéséből, betéti kamat kamatjóváírásából, banki korrekcióból származó jóváírásokat. Ha több jóváírás is érkezik a fizetési számlára, akkor azok közül a két legnagyobb összegű jóváírással számol a bank.

A háromféle számlacsomag mindegyikére vonatkozik, hogy a kondíciók 2 évig érvényesek. Utána az MKB Belépő Számlacsomagra vált a bank.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó