Az OTP Banknál debütált az Apple Pay Magyarországon

2019.05.30. 08:00 |

Az OTP Bank és a Mastercard 2019. május 21-től elindította az Apple Pay-t. Az iPhone tulajdonosok által régóta várt fizetési megoldás az NFC képességekkel rendelkező iPhone, Apple Watch, iPad, és Mac eszközökkel használható bármely olyan elfogadóhelyen, ahol érintéses bankkártyával lehet fizetni - írja a Fizessgyorsan.hu.

Az OTP Bank NFC képes Apple készülékkel rendelkező ügyfelei az Apple Pay szolgáltatás segítségével 2019. május 21-től minden boltban fizethetnek Magyarországon és külföldön, ahol elérhető az érintéses fizetés (az elfogadást az Apple Pay logó is megerősítheti, de a mobilfizetési megoldás ennek hiányában is működik).
        
Az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák gyorsan digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP mobilapplikációkon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásban. A fizikai bankkártyák Apple Pay rendszerbe történő digitalizációjával megszületik a fizikai kártya digitális másolata, és a két kártya ettől kezdve párhuzamosan is használható, de a mobiltelefonba digitalizált változat kizárólag vásárlásra és - a fizikai elfogadásban - kizárólag érintéses elfogadóhelyeken használható.
        
Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.
        
Az Apple Pay azonban nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Pay-t elfogadó applikációk, vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is használható az Apple Pay logóval ellátott online boltokban. A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, és lehetőséget ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is. Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID, vagy a jelkód segítségével végezhető el.

NINCS VÉGE! A cikk a Fizessgyorsan.hu mobilfizetési szakportálon folytatódik.

http://www.fizessgyorsan.hu/news/190522-appleplay-otp.html

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó